قیمت هرکیلو علوفه هیدروپونیک چقدر است؟
علوفه هیدروپونیک
همانطور که می دانیم علوفه یکی از اجزای اصلی دامداری است و مدیریت علوفه عاملی کلیدی در سودآوری و موفقیت یک مزرعه و دامداری می باشد. علوفه نقش عمده ای در تغذیه دام های شیری و تامین مواد مغذی ضروری برای تولید شیر و سلامت دام ایفا می کند. کشاورزان تجاری باید زمین (و آب) کافی برای رشد محصولات علوفه ای سبز مانند گیاهان و حبوبات داشته باشند. اما اغلب اینطور نیست. هنگامی که ما در یک مزرعه محصولات علوفه ای می کاریم، این محصول زمان، مکان و نهاده می گیرد. زمین همچنین باید بتواند گیاهی با کیفیت خوب تهیه کند که همیشه اینطور نیست. این امر مستلزم تفکر در مورد سیستمی متفاوت برای تأمین علوفه با کیفیت خوب در طول سال بدون توجه به شرایط آب و هوایی یا در دسترس بودن زمین است.
این سیستمی است که در آن گیاهان به جای اینکه در خاک رشد کنند در یک محلول غذایی رشد می کنند. در این سیستم گیاهان به آب، آفتاب و مواد مغذی نیاز دارند. این امر با تهیه تمام مواد لازم برای گیاهان در محیطی کنترل شده مانند گلخانه کوچک کاملاً امکان پذیر است. شما به راحتی می توانید این سیستم را با دستان خود بسازید یا آن را خریداری کنید.
سیستم های علوفه هیدروپونیک کم هزینه
در کشورهای در حال توسعه، سیستم های تولید علوفه هیدروپونیک پیشرفته با سیستم های هیدروپونیک ارزان قیمت جایگزین می شوند. هزینه به نوع مصالح ساختمانی مورد استفاده بستگی دارد. هر نوع سرپناه، گاراژ، زیرزمین، اتاق یا ورق های پلاستیکی کم تراکم، گلخانه یا چند کلبه با کف جامد از زمین فشرده، بتن، سنگفرش و غیره، که در آن دما، رطوبت و نور را می توان برای علوفه هیدروپونیک کنترل کرد. علوفه هیدروپونیک تولید شده در یک گلخانه ساده حاوی قفسه های گالوانیزه که سینی های حاوی دانه ها روی آنها چیده شده است می تواند از چوب، فولاد یا لوله های پلی وینیل کلراید ساخته شود و همچنین از دیوار موجود ساختمان برای ساخت گلخانه توری سایه استفاده کرد. هزینه ساخت و ساز و کنترل یا تنظیم رطوبت و گردش هوا در واحدهای هیدروپونیک ارزان قیمت، به ویژه در ماه های گرم تابستان، دشوار است. و رطوبت و دما توسط یک شبکه آبی و یک پارچه هیدرولیک کنترل می شود تا رشد خوب و ارزش غذایی علوفه تضمین شود. آب شیرین برای علوفه هیدروپونیک با استفاده از میکرو آبپاش دستی یا اتوماتیک استفاده می شود. بنابراین، بسیاری از انواع علوفه برای کشت هیدروپونیک به شرایط آب و هوایی منطقه بستگی دارد. و بذرها در 24 ساعت جوانه می زنند و پس از آماده شدن برای برداشت و استفاده برای تغذیه در 8-7 روز به 20-30 سانتی متر می رسند.
برای تولید علوفه هیدروپونیک فقط از بذر با کیفیت خوب استفاده کنید. هرگز از دانه های شکسته یا ناسالم استفاده نکنید. بیشتر کشاورزان از دانه جو برای تولید علوفه هیدروپونیک در شرایط آب و هوایی سرد استفاده می کنند، دانه گندم و جو دوسر به خوبی برای علوفه استفاده می شود و در شرایط آب و هوایی گرم، دانه ذرت برای تولید علوفه هیدروپونیک مناسب است.
قیمت هرکیلو علوفه هیدروپونیک چقدر است؟
تعیین قیمت علوفه هیدروپونیک به دوعامل اساسی بستگی دارد. این دو عامل باعث بالا پایین شدن قیمت علوفه میشوند.
قیمت بذر
اولین عوامل مهم در تعیین قیمت علوفه هیدروپونیک نوع بذر است. در واقع بذرهایی که قیمت بالاتری دارند، علوفه تولید شدهشان هم قیمت بالاتری خواهد داشت به طور مثال بذر یونجه در بین بذرهای مناسب برای تولید علوفه بالاترین قیمت و بذر جو کمترین قیمت را دارد. البته کیفیت و بوجاری بودن بذر هم در قیمت ان تاثیر دارد. بنابراین قبمت دیگر بذرها به نظر میاید که گران باشند. البته برای شبدر و یونجه اگر از دستگاه اتوماسیون استفده کنید شاید با توجه به حجم کشت برابری کند. ولی در حالت کلی بذر جو ارزانتر از سایر بذرها است.
انتخاب بستر کشت
عامل دوم برای تعیین قیمت تمام شده علوفه هیدروپونیک، نوع بستر کشت است. تولید علوفه در سه بستر مختلف گلخانه، کانکس و سالن سرپوشیده انجام میشود. نمیتوان گفت کدوام حالت ارزانتر تمام میشود. چون باید اول شرایط متقاضی برسی شود تا به صرفه طرح مشخص شود. مثلا اگر متقاضی فضا و سالن خالی داشته باشد نباید از سیستم کانکسی استفاده کند.
مراحل تولید علوفه هیدروپونیک
- 5-7 لیتر آب گرم را در یک سطل اضافه کنید و دانه های شناور را از آب خارج کنید زیرا جوانه نمی زنند.
- و 50-100 گرم نمک در آب اضافه کنید. به کاهش تولید قارچ روی بذر جوانه زده کمک می کند.
- حدود 12 ساعت اجازه دهید این دانه در آب خیس بخورد.
- بعد از 12 ساعت آب آن را تخلیه کنید و دانه ها را با آب تمیز بشویید.
- این دانه شسته شده را انتقال دهید و اجازه دهید جوانه بزنند. در دمای سرد بیش از 24 ساعت طول می کشد تا جوانه بزنند.
- سینی باید به درستی شسته شود و باید همه سوراخ ها را بررسی کنید که آیا مسدود شده اند یا خیر
- بذرهای جوانه زده از کیسه های تفنگی به سینی ها منتقل می شوند و به طور یکنواخت پخش می شوند و روی قفسه قرار می گیرند.
- هر روز مقدار کمی آب در بذرهای جوانه زده ریخته می شود. از سیستم آبیاری آبپاش استفاده کنید
- در شرایط آب و هوایی گرم هر دو ساعت یکبار آب تامین کنید و در شرایط آب و هوایی سرد ۴ ساعت به حفظ رطوبت کمک می کند.
همیشه نظافت را در سوله حفظ کنید. قارچ را کاهش می دهد.
دانه های جوانه زده سینی ها را تا زمانی که در حال برداشت هستند، لمس نکنید.
بعد از هفت روز از یک سینی یک کیلوگرمی دانه جو، 5 الی 7 کیلوگرم علوفه تولید می شود.
تغذیه علوفه سبز هیدروپونیک:
پس از شش تا هفت روز غذاساز آماده برداشت، آن را از سینی بیرون آورده و قبل از غذا دادن به دام به قطعات کوچک برش دهید زیرا خوردن علوفه آسانتر میشود.
از نگهداری علوفه به مدت 9 روز در سینی خودداری کنید زیرا پس از 9 روز ارزش مواد مغذی به آرامی کاهش می یابد و فیبر شروع به رشد می کند، و ممکن است سینیها و سیستم دچار الودگی و کپک شود.
برای گاو، کشاورزان می توانند نصف علوفه هیدروپونیک و نیمه خشک علوفه بدهند. البته بهتر است برای تغییر خوراک دام با جیره نویس مشورت کنید.
علوفه هیدروپونیک نرم و مغذی و خوش طعم است.
سازگاری خوراک:
یکی از موانع اصلی که بسیاری از تولیدکنندگان گوشت گاو با آن روبرو هستند این است که تنوع و ناسازگاری گونههای گیاهی در مرتع آنها، عمدتاً به نوسانات فصلی است. با تغذیه علوفه هیدروپونیک، فرد از استاندارد و کمیت علوفه ای که مصرف می شود مطمئن می شود. این قوام خوراک می تواند باعث طعم بهتر محصولات نهایی با کیفیت ثابت شود که یکی از اهداف اصلی تولیدکنندگان گوشت گاو است. به طور مشابه، ثبات در خوراک همچنین می تواند استاندارد گوشت و سایر محصولات را افزایش دهد. تولید علوفه هیدروپونیک ممکن است استاندارد محصولات دامی را بهبود بخشد.
کاهش ردپای کربن:
هیدروپونیک در مقایسه با کشاورزی سنتی سازگار با محیط زیست است زیرا کودهای شیمیایی به ندرت استفاده می شوند و انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش می دهد. در کشاورزی سنتی منجر به تخریب محیط اطراف می شود. سیستم های هیدروپونیک به کاهش مصرف سوخت برای حمل و نقل محصولات از مزارع کشاورزی دور و کاهش انتشار کربن کمک می کند.