میکروگرین یک اصطلاحی است، که برای بازاریابان به کار میرود. در واقع میکروگرین، به سبزی و خوراکیهایی از دانههای سبزی و گیاه رشد میکنند گفته میشود. میکروگرینها کوچکتر از سبزیها و وبزرگتر از جوانهها هستند. انها برای رشد به بستر رشد نیاز دارند. بستر رشد میتواند خاک یا بستر کشتهای دیگر مثل بستر کشت هیدروپونیک باشد. علاوهبر بر بستر کشت برای رشد نیار به نور خورشید دارند.
میکروگرینها بعد از ۷ الی ۱۴ روز، حدودا ۷ سانتی متر رشد میکنند. انها طعم فوقالعادهای دارند. و در اشپزخانه میتواند طعم دهنده بسیار خوبی باشد. انها قبل از از اینکه به صورت کامل بالغ شوند، برداشت میشوند. در واقع میتوان گفت انها سایز کوچکتر سبزیهای بالغ هستند. دانهها در اب خیسانده میشوند تا جوانه بزنند، وبعد از رشد قبل از اینکه به رنگشان زرد شود برداشت میشوند.
میکروگرینها سرشار از مواد مغذی هستند. در واقع میکروگرینها حدودا ۵ برابر سبزیجات معمولی مواد مغذی دارند، و کاربردهای زیای در تغذیه و سلانت دارند.
هنگام پیدایش و شروع کشت میکروگرین، انها تنوع زیادی نداشتند، و چند نوع بیشتر نبودند. ولی در سالهای اخیر محبوبیت زیادی پیدا کردند، ودر رستورانهای سراسر دنیا کاربرد فراوانی دارند. با توجه به این موضوع که کشت بسیار اسانی دارند، برای مبتدیان میتواند شروع بسیار خوبی باشد.
میکروگرینها علاوه بر فروش به صورت تکی، میتوان به صورت بسته بندی هم انها را به فروش رساند. چون از این سبزیجات، به عنوان چاشنی رستوران، کترینگ و فستفودها و خیلی جاهی دیگر میتوان استفاده کرد.
از میکروگرینهای برتر میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
تره: شاید تا زمان رشدش مدت زمان زیادی ببرد. و اگر بتوانیم با ارتفاع برش بدیم، میتوانیم چندین بار محصول برداشت کنیم.
بروکلی: سبزیجات چلیپایی، مانند بروکلی، مواد غذایی فوق العاده مغذی هستند و میتوانند انواع مختلف ویتامینها و مواد معدنی را در رژیم غذایی تامین کنند.
تربچه: یکی از میکروگرینهایی است که رشد سریعی دارد و برای شروع کار استفاده میشود. شاید برای مبتدیان گزینه خوبی به شمار بیاید.
آفتابگردان: میکروگرینهای آفتابگردان مزایای مختلفی دارند، از جمله اینکه غنی از مواد معدنی هستند. میکروگرینهای آفتابگردان دارای مقادیر بالایی روی، فولات و ویتامین E هستند.
خردل ژاپنی: به عنوان یک ترکیب محبوب در بسیاری از مخلوطهای میکروگرینها است. خردل ژاپنی دارای طعم ملایم بوده و در انواع مختلف غذاها استفاده میشود.
چغندر: ساقههای قرمز و بنفش چغندر را میتواند به عنوان چاشنی در غذاها استفاده کرد.
کلم کالی: غنی از ویتامین C است. ویتامین C یک ماده ضروری میباشد که باعث تقویت ایمنی و حفظ سلامت شما میشود.
ریحان: عطر و طعم این گیاه عالی است و برای افزایش طعم و مزه به غذاهایی نظیر ماکارونی و سالاد اضافه میشود. و میتوان گفت یک سبزی اشپزخانهای بسیار عالی است.
چیا: دارای مقادیر زیادی پروتئینها، چربیهای سالم و فیبر بوده و یکی از بهترین میکروگرینهای موجود میباشد.
شاهی: این میکروگرین ویژگی فوقالعادهای داشته و به عنوان ادویه در ساندویج، سوپ و سالاد استفاده میشود.
کشت هیدروپونیک میکروگرین
کشت هیدروپونیک میکروگرین بسیار ساده است. و برای تازهکارها و یا انهایی که سابقه دارند بازدهی تقریبا یکسانی دارد. چون در کشت هیدروپونیک میکروگرین بیشتر الودگی خاک وجود ندارد. مهم نیست میکروگرینها را در کجا پرورش داده میشود. چون انها تقریبا طعم و مزه مشابهی دارند.
کشت خاکی و کشت هیدروپونیک هر دو معایب ومزایایی دارند و اینکه برسی کنیم کدام روش نسبت به دیگری برتری دارد سخت است. ولی میتوان دلیل اصلی انتخاب رو را نیاز دانست. ما با توجه به نیازمان میتوانیم کشت را انتخاب کنیم . البته کشت هیدروپونیک اسانتر است. چون الودگی در این کشت کمتر است. و کنترل اسانی دارد.
میکروگرینهایی که در خاک رشد میکنند تقریباً همیشه مقداری خاک پس از برداشت روی خود دارند. این خاک یا غذای کسی را با طعم ناخوشایند شن و کثیفی خراب می کند یا حتی او را بیمار می کند.
و شستن گیاهان ممکن است کار مهمی به نظر نرسد، اما قارچ و کپک مشکل بزرگی برای میکروگرین ها هستند. میکروگرین های مرطوب بسیار حساس به کپک هستند.
کپک ها می توانند در عرض چند ساعت بخزند. حتی اگر با دقت انجام شود، شستشو به طور اجتناب ناپذیری ماندگاری میکروگرین ها را کاهش می دهد.
با میکروگرین های هیدروپونیک، نیازی به شستشوی دقیق ندارید، زیرا خطر آلودگی گیاهان خود به خاک را ندارید. و پس از برداشت، نیازی به شستشوی آن چنانی ندارید.
اما برای پرورش دهندگان مبتدی، ممکن است چند تلاش لازم باشد تا همه چیز درست شود. به احتمال زیاد نیاز خواهید داشت که کاشت، آبیاری، تغذیه و روشنایی خود را چند بار تغییر دهید قبل از اینکه محصول آبی به سطح خاک برسد.
نیاز به نور و تاریکی
برای اینکه بفهمیم کشت هیدروپونیک میکروگرین نیاز به نور دارد یا نه، سخت است. بیشتر میکروگرینها قبل از اینکه در معرض نور قرار بگیرند نیاز دارند ۳ الی ۵ روز در تاریکی قرار بگیرند. البته ممکن است، روند رشدش کند باشد و به ۵الی ۸ روز تاریکی نیارز داشته باشد. به این دوره خاموشی میگویند. هر کدام از گیاهان دوره خاموشی خاصی دارند و مشابه هم نیستند. برای مثال:
- کلم بروکلی: روز 1-4
- کلم بروکسل: روز 1-5
- گل کلم: روز 1-5
- چیا: روز 1-4
- گشنیز: روز 1-6
- شاهی: روز 1-3
- کلم پیچ: روز 1-4
- کاهو: روز 1-5
- شبدر قرمز: روز 1-4
- آفتابگردان: روز 1-4
اگر بخواهیم بیشتر برسی کنیم مقدار زمان خاموشی گیاه به عوامل مختلفی بستگی دارد که نوع گیاه یکی از انها است. اگر دمای محیط حدودا ۲۱ درجه سانتیگراد باشد، بذرها باسرعت بالایی شروع به رشد کردن میکنند. دور شدن از این دما ممکن است روند خاموشی را افزایش دهد. رطوبت هم در ایت رشد بیتاثیر نیست و باتوجه به هر گیاه مقدار رطوبت هم فرق میکند. البته کیفیت بذر هم میتواند در رشد تاثیر بالایی داشته باشد.
پس از دوره خاموشی، میکروگرین وارد مرحلهای از رشد میشود که نیاز به نور دارد. میکروگرینها روزانه به ۱۲ الی ۱۵ ساعت نور احتیاج دارند. البته مقدار نور مورد نیاز میکروگرین بستگی به این دارد، که در معرض نور خورشید یا نور رشد قرار دارد.
اگر از نورخورشید یا نور شد با طیفهای مناسب استفاده کنید، نیاز ۱۲ الی ۱۵ ساعته دارند، ولی اگر از نور مصنوعی استفاده کنید که منسب رشد گیاه نیستند گیاه سریعتر از بین خواهد رفت. پس برای اینکه بتپاند رشد کافی داشته باشد از نورشد مناسب استفاده کند. نورهای رشد اسمایلی فارم که با قیمت کم نسبت به سایر رقبا در اختیار مصرف کنندهقرار میدهد. کیفیت بالایی دارند، و یکسال گارانتی سلامت دارند. برای خرید میتوانید به فروشگاه سر بزنید.