پرورش زعفران هیدروپونیک

پرورش زعفران به صورت هیدروپونیک

گیاه زعفران یک ادویه محبوب در سطح جهان محسوب می‌شود. و این ادویه بسیار پر مصرف در غذاها و نوشیدنی‌ها نیز بسیار کاربردی است. زعفران با توجه به وزنش می‌توان  این‌گونه گفت که قیمتی بالاتر از طلا دارد، و پرورش زعفران هیدروپونیک می‌تواند بسیار پرسود باشد، و در مقیاس‌های کوچک شاید توجیه اقتصادی برای کشاورز نداشته باشد. چون زعفران ادویه شناخته شدده در سطح جهانی می‌باشد نیاز به تبلیغ این محصول نیست، و مشتریان خاص خودش را برای خرید و فروش عمده دارد. اگر بتوانیم  محصول با کیفیتی تولید کنیم. می‌توانیم سود خوبی از این تجارت داشته باشیم. پرورش زعفران هیدروپونیک صادرات انمی‌تواند هم سود و هم ارز اوری خوبی برای کشپر داشته باشد.

گیاه زعفران

زعفران هیدروپونیک ادویه زعفران از کلاله گل بنه زعفران می آید. زعفران از بنه، پیازی گرد که تا 3 گل تولید می کند، رشد می کند. زعفران از قسمت کوچکی از گل به نام کلاله می آید که گیاه در گل خود تولید می کند. برای تولید سه رشته زعفران به 3 گل نیاز است.

تقریباً یک اونس کلاله را می توان با یک اونس گل تازه تولید کرد. در طول فرآیند خشک کردن، کلاله ها تا 80 درصد از جرم و وزن قابل توجه خود را از دست می دهند و در نتیجه ادویه بسیار کمی دارند که قیمت گزاف را توضیح می دهد. این گیاه کاربردهای زیادی دارد، از جمله در آشپزی، دارویی، آرایشی و بهداشتی و صنعتی و…

زعفران یک محصولی است که به سختی رشد می‌کند و نمی‌توان گفت که غیر ممکن است. در واقع این کار  رشد هیدروپونیک را بسیار آسان تر از رشد معمولی می کند. پیاز یا بنه را می توان به راحتی به دست آورد. کیفیت و حجم یک محصول توسط پیاز، شرایط رشد و ارزش مواد مغذی تعیین می شود.

این گیاهان معمولاً در اوایل تابستان یا اواخر تابستان در یک محیط طبیعی در فضای باز در زمین کاشته می شوند. شما می توانید آنها را به طور مداوم در هیدروپونیک داخلی بکارید زیرا محیط آنها را کنترل و دستکاری می کنید. همان طور که می دانید هیدروپونیک یک محیط قابل کنترل است.

در حدود 45 روز، بنه ها را می توان کاشت، گل داد و برداشت کرد. پس از اتمام هر چرخه، باید بنه های جدیدی بکارید یا منتظر بمانید تا بنه های موجود قبل از مرحله گلدهی مجدد مراحل رویشی و خواب خود را طی کنند. می‌نوان با تنظیم تعداد کشت در خواب و کشت در حال رشد به صورت مدداوم کشت انجام داد.

خواب بنه‌ها

از آنجایی که مرحله رویشی و خواب غیرمولد حدود 9 ماه طول می کشد، کاشت بنه های جدید در هر چرخه مقرون به صرفه ترین اقدام است. همچنین می توان چندین مجموعه از بنه ها و بنه های دختر آنها را نگه داشت تا در حالی که یک مجموعه غیرفعال است، سایرین تولید کنند. بنه های خفته باید خشک شوند، ذخیره شوند و در زمان مناسب کاشته شوند.

گیاهان به سرما مقاوم هستند، بنابراین می توان آنها را تا پاییز کاشت و در بهار آینده دوباره جوانه زد. برای تولید انرژی کافی برای محصول فصل بعد، باید مرحله رویشی خود را طی کنند. در طول فصل بعد، یک بنه والدین سالم باید 5 تا 10 بنه دختر تولید کند.

رشد

اگر قصد دارید زعفران یا گیاهان مشابه را به صورت هیدروپونیک پرورش دهید، ممکن است بخواهید سینی‌هایی را انتخاب کنید که پیازهای زعفران را در جای خود نگه می‌دارند. در اصل، آنها اتاقک های موقتی هستند که در آنها ریشه های گیاهان رشد می کنند و پیازها در آن لنگر می زنند. علاوه بر حمایت از ریشه ها در طول فرآیند ریشه زایی، آنها فقط موقتی هستند.

برای جلوگیری از آسیب، باید لامپ را به محض اینکه ریشه پیدا کرد، به محیطی انعطاف‌پذیرتر منتقل کنید.

همچنین می‌توانید لامپ‌ها را قبل از انتقال به رسانه‌ای مناسب‌تر، به جای سینی‌ها  روشن کنید. لازم است گیاهان را در عمق حدود 2 اینچ با محیط های رشد استریل و شل مانند پرلیت، مخلوط ورمیکولیت-پرلیت، کوکو، هیگرومیت و غیره لنگر انداخت. گیاه گلدار کامل

بهتر است گیاهان را با فاصله از هم، به اضافه یا منهای چند نانومتر فاصله دهید. گل‌های زعفران در مراحل خواب خود در داخل رحم بنه ایجاد می‌شوند و پس از خواب در پاییز ظاهر می‌شوند – بله، پس از پاییز ظاهر می‌شوند، اما نه در بهار. شروع گلدهی زمانی اتفاق می افتد که دما شروع به کاهش می کند و رطوبت کافی در دسترس است. برای باغبان هیدروپونیک نباید مشکلی ایجاد شود.

نحوه نگهداری و پرورش زعفران هیدروپونیک

این وظیفه پرورش دهنده است که دما را کنترل کند. گلدهی زمانی بهتر است که دمای شبانه روز از 16 درجه سانتی گراد کمتر نشود و دمای روز بین 20 الی 30 درجه سانتی گراد باشد

درجه فارنهایت باشد . در سرمای شدید، گیاهان به خواب می روند. در یک اتاق رشد سرپوشیده، شما باید شرایط گرم و خشک تابستان را برای تحریک رشد و به دنبال آن شرایط خنک و مرطوب برای ایجاد گلدهی تغییر دهید.

برای شروع گلدهی باید هر روز بین 14 تا 16 ساعت نور طبیعی تامین کنید. می توانید از نور مصنوعی به عنوان منبع نور استفاده کنید. همانطور که گیاهان گل می دهند، روزها معمولاً به 12 تا 14 ساعت کاهش می یابد. به طور کلی، شکوفه دادن گل در طی دو تا سه هفته پس از کاشت در شرایط ایده آل رخ می دهد. پس از ظهور، گل ها تقریباً در سه روز به طور کامل باز می شوند – پس از باز شدن، می توان آنها را برداشت کرد.

زعفران هیدروپونیک به چه مواد مغذی نیاز دارد؟

گیاهان پیاز و بنه زمانی بهترین رشد را دارند که فسفر و پتاسیم کافی برای رشد و گلدهی داشته باشند. فقط مقادیر کمی نیتروژن مورد نیاز است. در تکثیر هیدروپونیک، لازم نیست که مواد مغذی تا نیمه قدرت مخلوط شوند، اما در صورت انتخاب این مسیر، باید آنها را با غلظت کم تهیه کنید.

پرورش دهندگان زعفران هیدروپونیک ممکن است محلول های غذایی خود را با بررسی شیمی گیاهان بسازند. فرض کنید مایلید در حین آزمایش مقداری از دست دادن گیاه را تجربه کنید و تمام متغیرهایی را که می تواند منجر به تغذیه بیش از حد یا کمبود مواد مغذی شود را محاسبه کنید. در این صورت، می تواند به خوبی کار کند. به نظر می‌رسد این روش کشت بالا پایین و تست زیادی دارد، که شما می‌توانید در گلخانه خود این کارها را انجام دهید.

جوانه زنی و گلدهی برای زعفران مهم است. کلاله های ظریف یک گیاه را نمی توان بعد از گلدهی برداشت کرد. کلاله ها زمانی برداشت می شوند که گیاه در شکوفه کامل باشد.

در چنین حالتی ، شما باید یک محلول غذایی را انتخاب کنید که گلدهی را تقویت می کند و تولید اسانس ها را افزایش می دهد، که باعث ایجاد طعم می شود. متخصصانی که محلول‌ها را فرموله می‌کنند باید همه متغیرهای دیگر مانند تعادل pH، مواد مغذی ثانویه و ریز مغذی‌ها را کنترل کنند.

محلول های غذایی باید حاوی تمام عناصر لازم: فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، آهن، روی، مس و منیزیم باشند، اما با غلظت فسفر و پتاسیم بالاتر از سایر عناصر. فرمول بلوم بر اساس این اصل است. توصیه های سازنده را برای رقیق سازی دنبال کنید.

EC مترها می توانند مواد مغذی را به صورت دوره ای اندازه گیری کنند. قدرت محلول مغذی هیدروپونیک توسط هدایت الکتریکی، همراه با TDS تعیین می شود. هر دو قدرت محلول را اندازه گیری می کنند. به طور کلی، یون های مواد مغذی [فلزات، نمک ها، مواد معدنی] یک بار الکتریکی کامل دارند، معمولاً مثبت یا منفی 1، 2 یا 3. هدایت الکتروشیمیایی تمام ذرات موجود در محلول را که رسانای الکتریسیته هستند اندازه گیری می کند.

مترها مقدار هر عنصر یا ترکیب محلول شما را نشان نمی دهند. هیچ راهی برای آنها وجود ندارد که به شما بگویند آیا عناصر موجود در قسمت های میلیون برای گیاهان شما مفید یا مضر هستند. تمام عناصر معدنی موجود در یک محلول غذایی باید محلول را متعادل کند تا عملکرد مورد نظر خود را انجام دهد.

نحوه برداشت زعفران

اگر می خواهید گل ها را برداشت کنید، به محض باز شدن آنها را بچینید. کلاله های سرخابی عمیقی که در داخل جوانه های گل قرار دارند برداشت می شوند. معمولاً سه تا، اما گاهی اوقات می توانید فقط دو تا را در داخل پیدا کنید. وقتی خشک شد تبدیل به ادویه زعفرانی می شود. کلاله طلای سرخ گل است و نباید آن را با سایر قسمت های گل اشتباه گرفت – بقیه گل برای پخت و پز بی فایده است.

اگر کلاله‌ها را از نزدیک بررسی کنید، احتمالاً متوجه خواهید شد که آنها بسیار شکننده هستند – با کوچکترین نسیمی از بین می‌روند و اغلب این کار را می‌کنند. حتی استفاده از دستگاه آب‌گیری برقی یا حتی خشک کردن آن‌ها در نور آفتاب، آنها را به درستی انجام نمی‌دهد و اغلب ناامید می‌شود. اجازه دهید آنها به طور طبیعی خشک شوند و اجازه دهید هوا روی آنها دمیده شود. ناگهان مشکل شما برطرف شد. ما دوست داریم آنها را روی یک قفسه خشک کن در مکانی خشک دور از پنکه ها یا پنجره های باز خشک کنیم. پس از خشک شدن کامل، می توانید آن را در ظروف در بسته نگهداری کنید. در شرایط نگهداری که رطوبت نفوذ می کند، ممکن است کپک و قارچ رشد کند.

نتیجه

 پس با این حال می‌توان گفت که کشت زعفران هیدروپونیک فکر بسیار خوبی است. چون کلاله زعفران نیاز به نگهدارری در یک محیط قابل کنترل به دور از باد و باران دارد. و در این روش می‌توان به اندازه کافی به گیاه مواد غذایی داد و شرایط نگهداری قبل توجهی نسبت به کشت به روش سنتی برای گیاه ایجاد کرد. اما با این حال قبل از کشت با مشورت با یک مشاور کشاورزی می‌توان خسارت وارده و بازدهی کشت را بالا برد. مشاوره فقط برای کشت محصول نیست و می‌توان در همه جهات گلخانه از مشاور، مشاوره گرفت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *