مزایا و معایب سیستم کانتینری و سیستم سالنی
با رشد جمعیت و افزایش شهر نشینی و بالا رفتن تقاضای مصرف انواع محصولات زراعی و باغی و همچنین به دلیل مشکلات ناشی از ورود برخی از بیماریهای غیر قابل کنترل خاکزی ،مشکلات خاک ،مشکلات آب(کمیت و کیفیت)ومشکلات آب و هوایی(بالا و پایین بودن بیش از اندازه دما)،احداث و راه اندازی سیستم های گلخانه ای جهت تامین نیازهای بازار مصرف ضروری می باشد.
روش نوین تولید علوفه غنی شده به روش هیدروپونیک یکی از دستاوردهای مهم و نوین این شرکت می باشد .
سیستم سالنی یک تن در روز
این سیستم بصورت پیش فرض توانایی تولید 1 تن علوفه تازه و غنی شده در روز در 75 مترمربع ( با در نظر گرفتن همه تجهیزات داخل سالن و کشت در 7 طبقه ) را دارد. این مقدار تولید برابر تولید 3 هکتار زمین زراعی مرغوب می باشد. با این تفاوت که این میزان تولید فقط در 7 روز میسر میشود.
گاوها و اسبهات روزانه 25 کیلوگرم علوفه مصرف میکنند. این میزان میتواند با توجه به نژادهای مختلف میتواند کمی تغییر کند.با فرض این که اگر علوفه هیدروپونیک را 50 درصد جیره غذاییس دام در نظر بگیریم با یک حساب سر انگشتی ساده میتوان گفت این میزان تولید برای 83 راس گاو میتتواند جوابگو باشد. همچنین این سیستم قابلیت افزایش تولید بر اساس تعداد دام و بدون محدودیت مساحت و مکان را نیز دارد. شما اگر یک سالن یا کانتینر در کنار دامداری داشته باشید با افزایش و کاهش دام میتوانید میزان تولید را کنترل کنید. و به دلیل بسته بودن محیط ، شرایط جوی هیچ گونه اثر منفی در کیفیت و کمیت رشد این علوفه ندارد. یعنی شما حتی قادر به تولید علوفه سبز حتی در فصول سرد خواهید بود. این میتواند یک مزیت عالی برای دامدار باشد که همیشه خوراک ارگانیک و سبز به دامهایش بدهد.
با استفاده از سیستم کشت سالنی یا کانتینر موارد زیر میتواند کاهش پیدا کنید
کاهش سطح زیر کشت به میزان 99,98%
کاهش مصرف آب به میزان 99,91%
کاهش هزینه سرمایه گذاری به میزان 98,12%
کاهش هزینه های کاشت، داشت و برداشت به میزان 72,5%
کاهش هزینه تغذیه هر دام پر تولید در سال
طبق تحقیقات صورت گرفته ؛ دام هایی که از این نوع علوفه تغذیه کنند علاوه بر افزایش چشمگیر درصد دوقلو و چندقلو زایی ، افزایش 20 درصدی در کلیه تولیدات خود منجمله شیر ، گوشت ، پشم و… خواهند داشت. این محصول قابلیت بسیار خوبی جهت تغذیه ماهیان علف خوار را دارد بگونه ای باعث افزایش تولید مثل ، افزایش کیفیت گوشت ماهی ، رشد سریعتر ، افزایش سلامت ماهی و… خواهد شد.
علت این امر هم چیزی نیست جز:
قابلیت هضم بالا (85-95 %)
پروتئین بالا (25-32 %)
حداقل 3200 کیلو کالری انرژی متابولیک
ویتامین های B1 , B2 , B3 , B6 , A , C , K , E
به همراه بسیاری موارد مفید دیگر.
علاوه بر موارد بالا ، بخاطر در دسترس بودن همیشگی مواد تازه و غنی شده ، سلامت عمومی دام ها افزایش چشمگیری خواهد داشت و در نتیجه میزان استفاده از مواد دارویی و آنتی بیوتیک در دام کاهش میابد. این امر علاوه بر کاهش هزینه ها باعث خوش خوراک تر شدن محصولات دام ها نیز می شود.
این سیستم بصورت خودکار ، علوفه تولیدی را در برابر کلیه عوامل خسارت زا مانند خشکسالی ، آفات ، بیماریها ، آتش سوزی و… بدون هرگونه هزینه اضافی بیمه میکند.
هیدروپونیک روشی نوین برای تأمین تغذیه دام و حفظ منابع طبیعی
ضرورت اقتصادی از دیرباز اندیشه انسان را به سوی حیوانات کشانده و او را وادار به انتخاب روشهای علمی نوین در امر بهبود وضع دامپروری و کشاورزی نموده است.
علوفه سبز یکی از فاکتورهایی می باشد که در موقع تهیه جیره غذایی دام به آن توجه خاصی می شود و نمی توان تولیدات گله را بدون علوفه سبز به حداکثر رساند. از سویی کمبود علوفه سبز در جیره تعلیفی دام باعث ایجاد کمبودها و عوارض و در نتیجه سوءتغذیه می گردد.
این درحالی است که جذب مواد موجود در علوفه سبز برای دام راحت تر از علوفه خشک می باشد همچنین بروز پدیده خشکسالی در سالهای اخیر در کشور و تداوم چند ساله آن وضعیت دامداری را به سمت نامطلوبی سوق داد و کارشناسان را برآن داشت که به روشهای دیگر اقدام به تولید علوفه سبز کند که یکی از روشهای مهم و موفق تولید علوفه سیستم هیدروپونیک می باشد.
دراین تکنیک آب و موادغذایی به میزان مورد نیاز در اختیار گیاه قرار می گیرد و از هرزروی آن جلوگیری می شود.
کشتهای هیدروپونیک به دلایل زیر از اهمیت خاصی برخوردار می باشد
مصرف آب بسیار کمتر نسبت به کشتهای فضای باز
استحصال بیشتر محصول در واحد سطح
بدست آوردن محصول با کیفیت بهتر به جهت پرورش در محیط کشت کنترل شده
ولی تولید مناسب در گرو طراحی مناسب ، مدیریت صحیح ، آگاهی لازم از سیستم و روش کار و نوع گیاه موردکشت می باشد.
تعریف هیدروپونیک :
سیستم های هیدروپونیک مایع ، هیچ محیط یا بستره ای برای نگهداری ریشه گیاه ندارند بلکه دارای بستره ای از یک محیط کشت جامد (سینی ها) برای نگهداری گیاه می باشند.
استفاده از هیدروپونیک سیستمی با تکنولوژی سطح بالا است و به سرمایه گذاری زیادی احتیاج دارد. میزان تولید در چنین سیستمی نیز بسیار بالا بوده و از نظر مصرف آب و زمین بسیار باصرفه و در برابر شرایط جوی محفوظ است. از آنجا که تنظیم شرایط محیطی اهمیت فوق العاده ای در یک چنین سیستم های کشاورزی دارد. پرورش گیاه در فضایی انجام می گیرد که در این فضا تمامی شرایط و فاکتورهای محیطی از جمله نور ، رطوبت و . . . در نظر گرفته شده اند.
چرا هیدروپونیک ؟
علوفه سبز یکی از فاکتورهایی می باشد که در هنگام تهیه جیره غذایی دام به آن توجه خاص می شود و نمی توان تولیدات گله را بدون تعلیف علوفه سبز به حداکثر رساند و از سویی کمبود علوفه سبز در جیره تعلیفی دام یک سری کمبودها و عوارض و در نتیجه سوءتغذیه را نمایان می سازد و از همه مهمتر جذب مواد موجود در علوفه برای دام راحت تر از علوفه خشک می باشد.
محاسن علوفه تولیدی به روش هیدروپونیک :
1- تولید علوفه سبز در تمام فصول سال
2- برداشت بالاترین میزان محصول امکان پذیر بوده و سیستم را از نظر اقتصادی حتی در اراضی گران قیمت و یا نواحی پرتراکم مقرون به صرفه می سازد.
3- صرفه جویی در مصرف آب و کود یکی از خصوصیات تمامی این سیستم ها است. این می تواند خود به معنی کمتر آلوده سازی محیط زیست اعم از خاک و نهرها بوده و مواد شیمیایی با ارزش به هدر نمی رود.
4- قابل کنترل بودن بیماریهای خاکزاد
5- حذف هزینه شخم ، آماده سازی زمین ، انبارداری و دیگر عملیات سنتی.
6- علوفه سبز تولیدی به صورت تمام « 100% ریشه و ساقه » مورد مصرف دام قرار می گیرد.
با مصرف علوفه هیدرپونیک می توان نتایج جالبی گرفت. البته کیفیت تولید و انتخاب بذر مناسب و میتواند در به دست امدن نتایج تاثیر داشته باشد. با برسی علوفه مناسب میتوان نتایج زیر را گرفت.
– افزایش درصد بره زایی
– افزایش درصد دوقلوزایی در گوسفند
– اثرات مثبت روی دستگاه تناسلی و دستگاه گوارش
– افزایش درصد باروری
– جلوگیری از تولید بره های ناقص الخلقه (بدلیل در دسترس و فراوانی مواد غذایی ، ویتامین ها و مواد معدنی)
– افزایش تولیدات دامی (پشم ، شیر و . . .)
– جلوگیری از سوءهاضمه
– افزایش تعداد تخم در طیور
انتخاب سیستم علوفه
با توجه به این که علوفه هیدروپونیک برای دام فواید زیادی دارد. انتخاب واحد علوفه می تواند چالش جدیدی باشد. ایا واحد کانینری برای دامدار بهتر است یا واحد سالنی میتواند جواب گو باشد. هر کدام از این سیستمها میتواند مزایا و معایبی داشته باشد. البته نمیشود گفت مزایا و معایبی دارد. استفاده از این اصطلاح برای این است که بتوانیم بهترین و به صرفه ترین سیستم را برای دامدار معرفی کنیم..
سیستم سالنی یهتر است یا کانتینری
سیستم سالنی یا همون سولهای با سیستم کانتینری هیچ فرقی در روند عملکردشون نیست. دامدار با توجه به شرایط خودش سیستم مورد نیاز خود را انتخاب می کند. مثلا اگر دامدار یک انبار یا سوله خالی داشته باشد، میتوان با هزینه اندکی ان را عیق کاری و باسازی کرد و از ان به عنوان سالن تولید علوفه استفاده کرد. ولی اگر سالن یا سوله خالی نداشته باشد، باید اقدام به سشاخت سالن کند یا از سیستم کانتینری استفاده کند.
اگر برای دامدار همچین شرایطی پیش بیاید ما پیشنهاد میکنیم به دلایل زیر از سیستم کانتینری استفاده کند.
نیاز به مجوز ساخت ندارد ولی شما احداث یک گلخانه باید حتما مجوز ساخت و ساز اخذ کنید.
اماده سازی سیستم کانتینری نسبت به سیستم سالنی زمان کمتری نیاز دارد.
سیستم کانتینری برای حمل و نقل گزینه مناسبی است. اگر شما به هر دلیلی جابجایی دامداری داشتید به راحتی میتوانید سیستم کانتینری را به محل مورد نظر انتقال بدهید.
سیستم کانتینری به راحتی تبدیل به پول نقد میشود. مثلا اگر دامداری را جمع کردید، میتوانید کانتینر تولید علوفه را بفروشید و بخشی از هزینههایتان را برگردانید.
سیستمهای تولید علوفه سالنی یا کانتینری با تونجه به تولید روزانه انها قیمت یکسانی دارند، واز لحاظ قیمت تفاوتی ندارند. بنابراین اگر دامدار سالن خالی داشته باشد بهتر است از سیستم سالنی استفاده کند. در غیر این صورت بهتر است سیستم کانتینری استفاده شود.
سیستمهای کانتینری در ابعادهای مختلف میتواند پاسخگوی نیاز مشتریان باشد. ظرفیت این سیستم از 250 الی 800 کیلو است. این کانتینرها در ابعاد 6*2.5 و 12*2.5 هستند. شما با توجه به نیاز روزانه می توانید سفارش دهید. برای اینکه بتوانید بهترین انتخاب پ مشاوره داشته باشین بهتر است با مشاورین اسمایلی فارم تماس بگیرید. مشاوین ما به صورت رایگان پاسخگوی شما خواهند بود.