هزینه ساخت سالن تولید علوفه هیدروپونیک در سال 1401 چقدر است؟

هزینه ساخت سالن تولید علوفه هیدروپونیک در سال 1401 چقدر است؟

هزینه ساخت تولید سالن علوفه هیدروپونیک در سال 1401 چقدر است؟

هزینه ساخت سالن تولید علوفه هیدروپونیک در سال 1401

علوفه هیدروپونیک

با محدودیت موجود درمراتع کشور وکم آبی روزافزون وافزایش قابل توجه دام درایران و میزان واردات خوراک دام ،موید کمبود منابع داخلی است. ازطرفی نیزکشت طبیعی علوفه و افزایش تولید درواحد سطح نیاز به زمان با سرمایه گذاری و هزینه سنگین و حل مسائل نظیرتامین منابع آب و شبکه انتقال وشرایط اقلیمی مناسب دارد.

با درنظرگرفتن اینکه تولید علوفه مزرعه ای نیز حتی به عنوان منابع مکمل نمی تواند کافی باشد. بنابراین استفاده ازروشی که بتواند پاسخ گوی نیاز کشور دراین زمینه باشد، ضروری است.

بکارگیری و اعمال این روشها با هدف کاهش کمبودهای فعلی، فرصتهایی را نیزجهت بازسازی و احیاء مراتع وگسترش صنایع خوراک دام دراختیار قرارخواهد داد.

علاوه براین اگر طرحهای اجرائی صحیح به گونه ای ساماندهی شود که منجر به بومی شدن روش تکنولوژی نوین درتهیه خوراک دام گردد، تحولی نوین درصنعت دامپروری بوجود آورده واین صنعت را به عنوان یکی از ارکان اقتصادی کشور مطرح می سازد .

لذا درراستای پاسخگوئی و دستیابی به راه حل مناسب وسازگاری با شرایط مختلف کشور،کارشناسان داخلی مبادرت به طراحی و اجراء سیستم تولید علوفه تازه به روش هیدروپونیک نموده اند.

در این روش،پرورش بذر در محیطی که دما ، رطوبت، نور و … از طریق یک روش برنامه ریزی ، کنترل،نظارت و تولید میسَر میگردد. در این سامانه به کمک مواد تغذیه ای لازم و کیفیت آبیاری در شرایط محیطی مکانیزه ، طی مسیرتولید، خوراک دام تازه را عرضه می نماید.

این خوراک حاوی تقریبی

 ۱۸% پروتئین

 ۳۴%کلسیم

 ۱۲% ماده خشک

 و با قابلیت هضم ۸۵ الی ۹۸% و دارای حداقل ۳۲۰۰ کیلوکالری انرژی متابولیک در هر کیلوگرم میباشد.

لذا واحدهای تولید علوفه هیدروپونیک ،محصولی باکیفیت موجب افزایش انرژی متابولیسمی و غذایی مورد علاقه چهارپایانی مانند گاو، گوسفند،بز و اسب می باشد.

این واحدها که درفصول سال با سرعتی بیش ازکشت درزمین تولید می شود، تحولی درتامین علوفه پروویتامین و تازه ایجاد می‌نماید. به طوری که هرواحد تولید در فضائی به مساحت حداکثر ۱۰۰ مترمربع مجهز به سیستم کنترل اتوماتیک نور، آبیاری و دما می‌تواند روزانه یک تن علوفه تازه یا سالانه ۳۶۵ تن تولید کند.

علوفه سبز یکی از فاکتورهای هفتاد درصدی سبد خوراک دام است که هنگام تهیه جیره غذایی به آن توجه خاصی می‌شود. به علاوه جذب مواد موجود در علوفه سبز برای دام ها راحت تر از علوفه خشک می‌باشد. تولید علوفه هیدروپونیک برای خوراک دام به دلیل آن که در تمام طول سال و به طور متوالی قابل اجراست، اهمیت دارد.‌

معمولا در این نوع سیستم تولید علوفه، گیاهانی مانند جو، یونجه،شبدر و گندم را کشت می‌کنند که از ارزش غذایی بالایی برای خوراک دام برخوردارند.

تغذیه با علوفه سبز به دلیل آن که ۹۵ درصد قابلیت هضم دارد، نسبت به مصرف مستقیم دانه به عنوان خوراک که در بهترین حالت ۳۰ درصد دارای قابلیت هضم می باشد.

بذرهای مختلف در هنگام جوانه زدن تغییرات شگفت انگیزی در خود ایجاد می‌کنند که در بعضی از خواص قابل مقایسه با حالت دانه خشک نیستند.

به طور کلی در روند جوانه زدن ویتامین ها، املاح معدنی و پروتئین ها به مقدار زیادی افزایش یافته و کالری و کربوهیدراتها کاهش می یابد.

در واقع جوانه ها مواد غذایی هستند که با روند طبیعی رشد و تولیدشان، درگروه سبزی ها، آن هم با ارزش غذایی بالا از نظر ویتامین ها و املاح محسوب می‌شوند. کمبود علوفه سبز درجیره تعلیفی دام باعث سوء تغذیه و عوارض میگردد.

تغییرات شیمیایی که در دانه ها در حین جوانه زدن رخ می دهد باعث می‌شود املاح و ویتامین های آن افزایش یابد. به طور کلی در فرایند جوانه زدن ویتامین ها، املاح وپروتئین به مقدار زیادی افزایش مییابد ولی کالری و کربوهیدرات کاهش می یابد.

ازطرفی افزایش پروتئین در حین جوانه زدن در اثر شکسته شدن مولکول کربوهیدرات و ترکیب آن ها با نیتروژن موجود درهوا می باشد که این ترکیب، اسیدهای آمینه را تشکیل می دهد.

در اثر این فعل و انفعال مقدار کربوهیدرات کاهش می یابد و به طور کلی می توان گفت که این تغییرات شیمیایی باعث ایجاد پروتئین قابل جذب و هضم در بدن دام می شود.

عنصر سدیم در هضم غذا در معده و روده نقش حیاتی داشته و باعث دفع دی اکسید کربن از بدن دام می شود. دانه خشک غالت و حبوبات فاقد ویتامین C هستند ولی در هنگام جوانه زدن مقدار زیادی ویتامین C تولید می کنند.

ویتامین C در متابولیسم پروتئین های بدن دام نقش بسیار مهمی ایفا میکند.افزایش ویتامین C در جوانه ها ناشی از جذب عناصر موجود در هوا در هنگام جوانه زدن است.

فوائد جوانه ها در علوفه

از دیگر فواید جوانه ها آماده سازی غذا برای هضم و جذب است که این عمل به وسیله آنزیم های موجود در جوانه ها صورت می گیرد. در شروع روند جوانه زدن، نشاسته موجود در دانه شکسته شده و به قندهای ساده ی گلوکز و ساکارز تبدیل می شود که این عمل به وسیله آنزیم آمیالز صورت می گیرد.

پروتئین ها هم به اسیدهای آمینه و آمیدها تغییر شکل می دهند. روغن و چربی ها به کمک آنزیم لیپاز موجود در جوانه ها، به اسیدهای چرب تبدیل می شوند.

ها به مقدار زیادی دارای فیبر و آب هستند که باعث دفع کامل مدفوع شده، همچنین مانع از سرطان روده می شوند.با توجه به مطالب فوق می توان گفت جوانه ها سرشار از ویتامین ها، املاح وآنزیم ها هستند و مصرف آنها یکی از بهترین روش ها برای حفظ سلامت دام است.

این روش باکمترین امکانات ازعوامل تولید نظیر زمین، آب ، بذر، افزودنیهای تقویتی، نیروی انسانی، سرمایه و زمان ، بالاترین بازده را نسبت به هزینه انجام شده ارائه میدهد.

کاربرد مکانی تولید علوفه

جهت اجرا سامانه علوفه تازه، برای تولید یک تن علوفه در روز، فقط به 75 مترمربع زمین، نیاز می‌باشد.

یک واحد تولید علوفه تازه، به اندازه 3 هکتار زمین درجه یک کشاورزی بازده دارد.

سیستم تولید علوفه تازه اجازه می‌دهد که در هر نقطه ازمناطق بدون توجه به آب وهوا و شرایط کشاورزی به دامپروری، درمناطق خشک یا کویری، یا سردسیری ، وصنعتی، یا حومه شهری و روستائی اقدام نمود.

مصرف بهینه آب

یک واحد تولید علوفه تازه با تامین نهصد لیترآب، یک تن علوفه تولید می کند یعنی: کمتر ازیک درصد ۱% آنچه که در روشهای سنتی کشاورزی مصرف می‌شود.

آبیاری بارانی، آب لازم را بدون ضایعات و نسبت مساوی با مواد افزودنی و تقویتی به سطح کشت می رساند.

مصرف بدون ضایعات بذر: یک واحد تولید برای هر تن علوفه تازه فقط یکصد و پنجاه ۱۵۰ کیلو بذر مصرف می کند و هیچ بذر سالمی هدر نمی رود.

صرفه جوئی در نیروی انسانی: اداره سیستم خودکار و آسان: یک واحد تولید علوفه تازه بایک نیروی نیمه ماهر میتواند انجام دهد.

واحد تولید علوفه تازه به حداقل نگهداری نیاز دارد.

صرفه جوئی در وقت :درسیستم تولید علوفه تازه ،بذر در کوتاهترین مدت تبدیل به علوفه قابل مصرف شده و می‌توان تولید رابه دلخواه کم یا زیاد نمود. در این سیستم ، آب و هوای فصول طبیعی طول سال در تولید تاثیری ندارد.

ایمنی محصول دربرابر عوامل زیان بار :ایمنی دربرابر آب وهوای نامناسب

ایمنی دربرابر حشرات ، باکتریها، قارچها و انواع آفات وآلودگیها …

سالمت محیط کنترل شده این سیستم، موجب جلوگیری ازآسیب های زیان بار و معمول آفات در کشتزارها خواهد بود. و هیچ یک از موارد زیان بار فوق الذکر، تاثیری درتولید ندارد.

تجهیزات لازم برای سالن علوفه هیدروپونیک

1-    سالن علوفه هیدروپونیک با در نظر گرفتن عایق‌بندی مناسب
2-    سینی کشت علوفه هیدروپونیک
3-    مخازن نگهداری آب پلی‌اتیلن
4-    تأسیسات گرمایشی و هوادهی
5-    تأسیسات لازم برای تصفیه آب
6-    سیستم کنترل و اتوماسیون
7-    تجهیزات و ماشین‌آلات فنی
8-    و …

هزینه احداث یک سالن تولید علوفه هیدروپونیک در سال 1401 چقدر است؟

هزینه ساخت سالن بسیار بالا رفته است و برای اینکه تمام دامداران بتوانند از این سالن‌ها استفاده کنند ما قیمت اقتصادی و به صرفه برای شما امادده کردیم. در صورتی که شما سالن داشته باشید هزینه احداث سالن تولید علوفه کاهش پیدا می‌کند. چون شما فقط هزینه تجهیز را پرداخت می‌کنید. تمام هزینه لازم از قبیل سیستم گرمایشی و سرمایشی، شستشوی بذر، پالت‌ها، مخزن، سینی، باسکول و.. در این طرح حساب شده است، و نیازی به هزینه اضافی نیست و اماده بهره‌وری است.

ظرفیت تولید روزانه:

1تن

مساحت مورد نیاز:

75 متر مربع

هزینه احداث سیستم:

309 میلیون تومان

هزینه تولید هر کیلوگرم علوفه:

2199 تومان

ظرفیت تولید روزانه:

2 تن

مساحت مورد نیاز:

150  متر مربع

هزینه احداث سیستم:

493 میلیون تومان

هزینه تولید هر کیلوگرم علوفه:

2194 تومان

ظرفیت تولید روزانه:

3 تن

مساحت مورد نیاز:

225 متر مربع

هزینه احداث سیستم:

708 میلیون تومان

هزینه تولید هر کیلوگرم علوفه:

2194 تومان

ظرفیت تولید روزانه:

4 تن

مساحت مورد نیاز:

300 متر مربع

هزینه احداث سیستم:

887 میلیون تومان

هزینه تولید هر کیلوگرم علوفه:

2192 تومان

ظرفیت تولید روزانه:

5 تن

مساحت مورد نیاز:

375 متر مربع

هزینه احداث سیستم:

1 میلیاردو 106 میلیون تومان

هزینه تولید هر کیلوگرم علوفه:

2192 تومان

هزینه سالن علوفه هیدروپونیک برای دامداران که سوله یا سالن دارند و برای ان‌ها فقط تجهیز انجام می‌شود، یا برای دوستانی که خواهان تولید در ظرفیت بالا هستند. برای اینکه بتوانید بهترین  راه را برای ساخت یا تجهیز سالن انتخاب کنید با مشاورین اسمایلی فارم تماس بگیرید.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک در مجله اسمایلی فارم