از کدام سینی کشت علوفه هیدروپونیک استفاده کنیم؟

از کدام سینی کشت علوفه هیدروپونیک استفاده کنیم؟

سینی کشت

از کدام سینی کشت علوفه هیدروپونیک استفاده کنیم؟

علوفه هیدروپونیک

علوفه سبز یکی از فاکتورهای هفتاد درصدی سبد خوراک دام است که هنگام تهیه جیره غذایی به آن توجه خاصی میشود. بعلاوه جذب مواد موجود در علوفه سبز برای دام ها راحت تر از علوفه خشک میباشد. تولید علوفه هیدروپونیک برای خوراک دام به دلیل آن که در تمام طول سال و به طور متوالی قابل اجراست،اهمیت دارد.

معمولا در این نوع سیستم تولید علوفه، گیاهانی مانند جو، یونجه،شبدر و گندم را کشت میکنند که از ارزش غذایی بالایی برای خوراک دام برخوردارند. تغذیه با علوفه سبز به دلیل آن که 95 درصد قابلیت هضم دارد، نسبت به مصرف مستقیم دانه به عنوان خوراک که در بهترین حالت 30 درصد دارای قابلیت هضم می باشد،ارجحیت دارد

بذرهای مختلف در هنگام جوانه زدن تغییرات شگفت انگیزی در خود ایجاد میکنند که در بعضی از خواص قابل مقایسه با حالت دانه خشک نیستند .به طور کلی در روند جوانه زدن ویتامین ها، املاح معدنی و پروتئین ها به مقدار زیادی افزایش یافته و کالری و کربوهیدراتها کاهش می یابد. در واقع جوانه ها مواد غذایی هستند که با روند طبیعی رشد و تولیدشان، درگروه سبزی ها، آن هم با ارزش غذایی بالا از نظر ویتامین ها و املاح محسوب میشوند. کمبود علوفه سبز درجیره تعلیفی دام باعث سوء تغذیه و عوارض می‌گردد.

سینی کشت یک محفظه کشتی است که بذرها برای جوانه زدن و رشد داخل ان قرار می‌گیرد. در همه سالن‌های تولیدعلوفه هیدروپونیک از سینی کشت استفاده می‌شود. و در واقع بدون این سینی‌ها محصول سالمی در فاز صنعتی نخواهیم داشت. پس بهتر است از سینی‌های مناسب برای رشد استفاده کنیم. سینی کشت‌های مختلفی برای کشت علوفه وجود دارد. که هر کدام مزایا و معایبی دارند. دراین پست به برسی دو سینی کشت گالوانیزه و پلاستیکی خواهیم پرداخت.

سینی کشت علوفه هیدروپنیک گالوانیزه

سینی کشت گالوانیزه چون از جنس اهن است طبع سردی دارد و جوانه‌ها به گرما و سرما حساس هستند، و با سینی گالوانیزه سرما به ان‌ها انتقال داده می‌شود، همین علت باعث می‌شود روند رشد جوانه کند شود. و به مرور باعث ایجاد کپک و الودگی می‌شود. پس در حالت کلی می‌توان اینگونه گفت که سینی گالوانیزه باعث کاهش رشد علوفه می‌شود. در مناطق سرد سیر این بیشتر به چشم می‌خورد.

برای اینکه بتوانیم سینی کشت گالوانیزه درست کنیم باید هزینه زیادی بپردازیم. و برای دامدار یا سرمایه گذار به صرفه نیست. این سینی‌ها چون قالب اماده‌ ندارند وبرای ساخت ان باید اجرت بالایی بپردازیم، از لحاظ هزینه به صرفه نیست. شما فرض کنید برای اینکه بخواهیم یک سالن تولید علوفه 10 تن در روز بسازیم. باید هزینه گالوانیزه و هزینه دستمزد برای ساخت سینی را بپردازیم و این یک هزینه اضافی است. اگر سینی را کوچک در نظر بگیریم هزینه ساخت ان بالا می‌رود. اگر سینی را بزرگ بسازیم. وزن سینی سنگین می‌شود و برای جابجایی سینی باید کارگر بیشتر را در نظر بگیریم. و دوباره هز ینه‌های جاری بالا می‌رود. به غیر از هزینه اضافی گذاشتن سینی در طبقات بالایی بسیار سخت خواهد. و اگر بذر بر اثر خسته شدن کارگر بر روی زمین بریزد باید دوباره پروسه شستشوی بذر انجام شود. و این دوباره هزینه زیادی را در بردارد. پس در حالت کلی استفاده از این سینی هم هزینه ساخت بالایی دارد و هم هزینه کارگر بالایی برای جابجایی و دیگر موارد نیاز دارد.

سینی‌ها برای اینکه اب داخل ان‌ها نماند و باعث ترشیدگی و کپک نشود، سوراخ‌هایی در کف ان‌ها وجود دارد که اب اضافی از طریق این سوراخ‌ها تخلیه می‌شود. سینی‌های گالوانیزه این سوراخ‌ها را ندارند. برای اینکه بخواهیم این سوراخ را روی سینی گالوانیزه بزنیم هم تجهیزات و هم هزینه اجرت بسیار بالای دارد. و اقتصادی نیست. حتی اگر بخواهیم سوراخ کاری کنیم کف سینی از حالت صافی در می‌اید. یعنی هم هزینه اضلفی پرداخت می‌کنیم ولی جنس با کیفیت به دست ما نمی‌رسد. صفحه‌های گالوانیزه با کوچک ترین ضربه‌ای از حالت صافی درمی ایند. و در صورذت صاف نبودن قیافه جالبی نخواهد داشت. البته تجربیات در استفاده از سینی‌های مختلف می‌تواند متفاوت باشد. البته در نتیجه ازمایشات و تجربیات حجم کشت و تولید هم می‌تواند تاثیر داشته باشد.

اصولا سازه‌های سالن کشت هیدروپونیک برحسب سینی 30*60 ساخته می‌شود. واگر کسی هزینه‌ای برای سینی بزرگ گالوانیزه بکند. مصرف کننده اول و اخر این سینی‌هاد خودش خواهد بود. و اگر به هر دلیلی سالن تعطیل شود نمی‌تواند این سینی‌ها را بفروشد. فقط می‌تواند به عنوان ضایعات این سینی‌ها را بفروشد.

سینی کشت پلاستیکی

کف این سینی‌ها سوراخ دارد و راه اب برای تخلیه اب اضافی دارند.

بسیار سبک هستند و برای جابجایی به مشکل نخواهیم خورد.

مقامت خوبی دارند و با هر ضربه یا افتادن بر روی زمین نمیشکنند.

کف سینی صاف است و اب به همه جای سینی به صورت یکنواخت می‌رسد.

قیمت بسیار پایینی در مقابل دیگر سینی‌های کشت دارد.

مزایای استفاده از سینی کشت و علوفه هیدروپونیک

۱- تولید و پرورش علوفه هیدروپونیک با کیفیت کوتاه‌ترین زمان ممکن صورت می‌گیرد.

۲- تولید علوفه‌ی سبز و تازه که حاوی مقادیر زیادی پروتئین، ویتامین و اکسیژن می‌باشد.

۳- تازگی علوفه‌ها اثرات مثبتی بر دستگاه تناسلی و گوارشی می‌گذارد.

۴- این اثرات بر افزایش درصد باروری، بره زایی و چند قلوزایی موثر است.

۵- نگرانی از بابت تأمین تغذیه‌ی دام‌ها در فصول مختلف سال و یا شرایط آب و هوایی هر اقلیم وجود ندارد.

۶- کشت علوفه‌ها به شرایط محیطی وابسته نمی‌باشد.

۷- افزایش تعداد دام‌ها به هر میزانی ممکن می‌شود.

۸- جایگزینی مناسب برای مراتع چرای دام‌ها می‌باشد.

۹- دیگر خبری از استفاده کود و سموم شیمیایی نیست.

۱۰- مصرف دارو برای دام‌ها کاهش می‌یابد.

۱۱- از تخریب مراتع و آسیب به محیط زیست جلوگیری می‌شود.

پس برای اینکه با چالش‌های سختی در کشت مواجه نشویم بهتر است از سینی کشت پلاستیکی استفاده کنیم.

شما از کدام سینی کشت استفاده می‌کنید نظرات و تجربیاتتون را برای ما کامنت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک در مجله اسمایلی فارم