دامداران داوودآبادی به فکر فرار/خبر حذف ارز 4200 تومانی به گرانی علوفه دامن زد

دامداران داوودآبادی به فکر فرار/خبر حذف ارز 4200 تومانی به گرانی علوفه دامن زد

علوفه دام

ایسنا/مرکزی یک دامدار داوودآبادی گفت: از ۱۵ روز پیش که زمزمه های حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی آغاز شده، قیمت علوفه نیز افزایش پیدا کرده اما حذف ارز در این حوزه هنوز عملیاتی نشده است.

مصطفی داوودآبادی در گفت گو با ایسنا، اظهار کرد: در بازه زمانی ۱۵ روزه گذشته جز افزایش قیمت در علوفه هیچ اتفاق دیگری نیفتاده و تنها با پخش شدن حذف ارز ۴۲۰۰ فقط نهاده افزایش قیمت بین هزار تا ۱۵۰۰ تومانی داشته است.

وی افزود: متاسفانه این ارز در بخش نهاده و دام حذف نشده و در حال حاضر خبر حذف این ارز فقط تاثیر منفی در این بخش داشته است.

این دامدار داوودآبادی با تاکید بر اینکه همچنان در انتظار صادرات هستیم، بیان کرد: در حال حاضر خرید و فروش گوساله و بره متوقف شده و بازار کلا راکد شده است. کشتارگاه نیز با قیمت پایین کشتار انجام می دهد، امور پشتیبانی دام نیز دام را نابود کرد و هیچ گام مثبتی در این راستا برنداشت.

وی اضافه کرد: علوفه روز به روز گران می‌شود اما برعکس قیمت گوشت تکانی نمی خورد، امیدواریم ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود چراکه تا وقتی این امر رخ ندهد اتفاق مثبتی در این حوزه رخ نخواهد داد.

داوودآبادی بیان کرد: با حذف شدن ارز ۴۲۰۰ تومانی همه دامداران داوودآباد دام های خود را فروخته و از این شغل فرار خواهند کرد چراکه دیگر سودی ندارد. اکثر دامداری ها خالی از دام است چراکه هرچه گوساله چاق تر شود فروش سخت‌تر خواهد شد.

وی اضافه کرد: یکی از همشهریان ما دیروز ۵۰ راس گوساله اش را زیر قیمت فروخته و چک سه ماه دریافت کرده و می گوید اگر تا شب عید باقی گوساله ها را بفروشم دیگر در این حوزه سرمایه گذاری نمی کنم حتی اگر سود میلیاردی داشته باشد.

این دامدار بیان کرد: متاسفانه شرایط مهاجرت را ندارم وگرنه مهاجرت می کردم و به کشوری مثل کانادا می رفتم و آنجا در این حرفه مشغول به فعالیت می شدم. کانادا به دنبال خودکفایی در بخش گوشت و شیر است و از فعالان این حوزه و کسانی که توانایی و تجربه در اینکار دارند استقبال می کند، اما در کشور ما توجهی به دامدار نمی شود.

داوودآبادی خاطرنشان کرد: در مجموع، دامداری رو به نابودی است و فقط در تلاش هستیم که تا آخر سال خود را سرپا نگهداریم و به قول امروزی ها، الفرار! تا شب عید قطعا قیمت علوفه به کیلویی ۱۰ هزار تومان می رسد و با این قیمت هیچکس توان تهیه علوفه برای دام های خود را ندارد.

منبع: isna-1400101410400

کاهش دسترسی به چراگاه‌ها و کمبود آب برای کشت علوفه دامی، تولید علوفه سبز در طول سال را با مشکل مواجه می‌کند. تولید علوفه هیدروپونیک روشی مدرن برای تولید علوفه می‌باشد. علوفه هیدروپونیک یک غذای سالم برای دام به شمار می‌رود. علوفه هیدروپونیک بدون استفاده از خاک و با آب کم تولید می‌شود. در سیستم کشت علوفه هیدروپونیک هیچ‌گونه علف هرزی رشد نمی‌کند و گیاهان حاصل از این روش معمولاً سالم‌تر و زودرس‌تر هستند و فضای کمتری را اشغال می‌کنند. این سیستم می‌تواند کاملاً خودکار باشد. مزیت خودکار بودن سیستم این است که، اگر باغبان برای مدت زیادی در گلخانه حاضر نبود، گیاه از کمبود آب و مواد غذایی، تلف نخواهد شد. کشت هیدروپونیک یک فنّاوری مدرن برای جوانه‌زنی بذر است. در واقع اساس و پایه این تکنیک، همان سبزه نوروز ایرانیان باستان با قدمتی بیش از ۳۰۰۰ سال است. در طول زمان و با پیشرفت تکنولوژی، این تکنیک نیز پیشرفت کرده و هم اکنون، به یکی از روش‌های تهیه علوفه سالم برای دام در دنیا تبدیل شده است. تولید علوفه هیدروپونیک در هر فصلی از سال امکان‌پذیر می‌باشد و این روش مشکل عدم دسترسی به چراگاه‌ها در برخی از فصول سال و کمبود آب برای کشت علوفه را برطرف کرده است. برای خواندن ادامه مطلب کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک در مجله اسمایلی فارم