گیاهان پول ساز در کشت هیدروپونیک

گیاهان پول ساز در کشت هیدروپونیک

کشت هیدروپونیک

هدف از کشت و برداشت و هزاران کار دیگر، رسیدن به درامد ویا افزایش درامد است. وقتی از هیدروپونیک حرف می‌زنیم، همه به کشت کاهو و گوجه فرنگی فکر می‌کنند. درحالی که گیاهان پرسود دیگری هم هستند، که با کشت و حتی با صادرات ان می‌توان به درامد بالا رسید. کشت یک محصول با توجه به نیاز صورت می‌گیرد. این نیاز می‌تواند در داخل یا خارج کشور باشد.

ما به اندازه کافی راجع هیدروپونیک و مزایا و معایب ان به اندازه کافی حرف زدیم. و توضیح بیشتر جز اینکه مطالب را تکرار کنم، چیزی نیست. اگر نخواندید بهتر است، مقاله کشت هیدروپونیک را مطالعه کنید.

من اینجا به صورت خلاصه معایب و مزایای کشت هیدروپونیک را برای شما می‌نویسم.

مزایای کشت هیدروپونیک :

در هرجایی می‌توانید پرورش دهید

صرفه جویی در مصرف اب تا ۹۰ درصد

محیط شما کاملا استریل است و افتی وجود ندارد

با کمترین فضا، بیشترین بازدهی را خواهید داشت.

اب سیستم قابل استفاده مجدد است

می‌توانید کمترل کاملی بر روی همه مراحل گیاه داشته باشید. از محلول غذایی تا نور

زمان و هزینه برای ازمایش خاک ندارید

برداشت اسانی دارد

در طول سال می‌توانید پرورش دهید

معایب کشت هیدروپونیک :

هزینه راه اندازی بالایی نسبت به کشت خاکی دارد.

نظارت مستمر لازم دارد

نیاز دائم به برق دارند، و در صورت قطع برق باید به صورت دستی ابیاری شود

برای کارهای بزرگ نیاز به مشاور و افراد متخصص است

با اینکه بیماری کم است، ولی درصورت مشاهده می‌تواند سریع پخش شود.

در صورت شکست حائل‌ها و اسکلت مرگ گیاه حتمی است. با این حال احتمال این اتفاق بسیار کم است. در واقع نزدیک به صفر است.

نمی‌خوهم بیشتر از این مطالب را تکراری کنم. برویم  سراغ محصولاتی که با کشت ان می‌توان سود بیشتری برد.

سود اورترین محصولات برای گلخانه هیدروپونیک کدام‌ها هستند؟

گشنیز

خود گشنیز و تخم ان از جمله گیاهان محبوب در سطح جهان به شمار می‌رود، و فقط مختص کشور ما نیست. گشنیز به نگهداری کمی نیاز دارد، و بعد از ۵۰ الی ۶۰ روز می‌توان ان را برداشت کرد. این گیاه یکی سود اورترین محصولات گلخانه هیدروپونیک به شمار می‌اید.

ریحان

ریحان هم سبزی‌های شناخته شده در سطح جهانی است. تنها ایرادی که می‌شود به این گیاه گرفت این است، که وقتی گیاه را خشک می‌کنیم، مقداری از طعم گیاه از دست می‌رود. و باید گیاه در حالت سبز مصرف شود. ریحان‌ مختلفی برای کشت وجود دارد. ریحان شییرین برگ بزرگ، ریحان ژنووس و ریحان سنتی. ریحان شیرین بیشتردر رستوران و سالاد‌های داغ همراه با فلفل و گوجه استفاده می‌شود. اما بیشترین تنوع ریحان در کشت هیدروپونیک عبارت‌اند از روبین، رافل بنفش، اویال تیره، لذیذ بنفش و ریحان دو رنگ

شوید

این گیاه به خاطر برگ‌هایش رشد می کند و به غذتا طعم و بوی خیلی خوبی می‌بخشد. شوید یک گیاه بسیار خوبی است که در چاشنی غذاها، ترشیجات و شرینی‌ها و هزاران جای دیگر استفاده می‌شود. شوید در وقع یکی از سود‌اورترین محصولات به شمار می‌اید ولی برای شروع به سختی رشد می‌کند. بهتراست بستر کشت منسب را برای ان فراهم کنید. با برین برگ‌های ان را برداشت می‌کنید.و شوید دوباره رشد می‌کند. این کار را تا زمانی ادامه دهید که دانه‌های قهوه‌ای شوید رسیده باشند.

نعناع

نعناع را می‌شود گفت که محبوب‌نرین گیاه در سراسر دنیا به حساب می‌اید. روش کشت و نگهداری راحتی  دارد. نعناع به نور خورشید نیاز نیاز دارد. روزانه بین ۱۲ الی ۱۵ ساعت نور نیاز دارند. با کنترل و شبیه سازی نور و کنترل مواد غذایی می توان بازدهی را تا حد زیادی بالا برد.

پیازچه

در هیدروپونیک همه جیز به سرعت رشد می‌کند. پیازچه‌ها هم به سرعت در کشت هیدروپونیک رشد می‌کنند. پیازچه را به حالت تر استفاده می‌کنند. و به عنوان  چاشنی در غذاها استفاده می شود. پیازچه‌ها در دمای گرم هم می توانند رشد کنند. و  به ۱۲ الی ‍۱۵ ساعت نور نیاز دارند. پیازچه‌ها بعد از ۳۰ الی ۴۰ روز کشت می‌توانند برداشت شوند. این محصول می‌تواند سود بالایی داشته باشد.

ترخون

بستر کشت و نوع کشت برای این محصول در کشت هیدوپونیک بسیار مهم است.  با اماده سازی این بستر می‌توان کشت بسیار خوبی دارد. ترخون یک گیاه معطر است و با اویشن مورد مقایسه قرار می‌گیرد. ترخون نیازمند حدودا ۱۰ ساعت نور در روز است. که در صورت نبود نور می توان با استفاده از نورهای رشد نیاز گیاه را برطرف کرد.

برگ بو

برگ محبوب و خوش طعم است است. البته قیمت بالایی دارد و در بیشتر غذاها می توان از ان استفاده کرد.

این گیاه بالقوه می‌تواند رشد زیادی داشته باشد. پس قبل از کشت فضی مورد نظر خود را برسی کنید.

بعضی ازمحصولات هم هستند. که برای کشت نیاز به  مجوز دارند. وبعد از گرفتن مجوز می‌تواند بسیار سود‌اور باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک در مجله اسمایلی فارم